Over Zaans Film Festival

Zaans Film Festival 2019

De tweede editie van het Zaans Film Festival is in de maak en opent op donderdagavond 21 november op het HEMbrugterrein.  Tot en met zondag 24 november films en documentaires,  muziek, dans, workshops en eten op drie fraaie locaties aan de Zaan. Dit jaar focust het filmfestival op ‘De betekenis van de Zaanstreek’ met inhoudelijk de drie typische Zaanse onderwerpen, food, innovatie en muziek. Landelijk gezien is er geen ander filmfestival dat zich op deze wijze inhoudelijk profileert. Dit maakt het Zaans Film Festival uniek.

MISSIE

Het Zaans Film Festival wil met haar filmaanbod en uitgebreide randprogrammering op bijzondere (erfgoed)locaties ‘filmhotspots’ creëren waar íedereen de Zaanstreek kan beleven en kan bijdragen aan het verzachten van de grenzen binnen de stad.  

VISIE

Het Zaans Film Festival vindt het belangrijk dat een event naast een culturele- en amusementswaarde ook een sociaal maatschappelijke component in zich heeft en ziet dit als een toegevoegde waarde en sturingsmiddel tot informeren, beleven, ontmoeten, verbinden en samenwerken. Het Zaans Film Festival wil een festival zijn dat in het teken staat van de rijke Zaanse geschiedenis én actuele ontwikkelingen. Het festival zal bijdragen aan de versterking van de sociale verbondenheid waarin alle culturen gelijk zijn, een duurzame, respectvolle samenleving en aan de levenskracht en aantrekkelijkheid van metropool gemeente Zaanstad en haar (veranderende) leefomgeving.

     

X