Zaanstad door Nieuwe Ogen

november, 2019

21nov(nov 21)19:0024(nov 24)22:00Zaanstad door Nieuwe Ogen19:00 - 22:00 (24) Event Type :Workshop,Documentaire,Zaanse Makers,video

Meer

Details

‘Zaanstad door Nieuwe Ogen’ is een video-project waarin nieuwkomers hun verhalen visualiseren in korte video’s.

Zaanstad door Nieuwe Ogen’ is een video-project met video workshops voor nieuwkomers in Zaanstad. Het project is opgezet in samenwerking met Stichting White Cube / Galery PLAY ROOM die de workshops verzorgt.

Het Zaans Film Festival wil nieuwkomers een podium bieden om hun verhaal te visualiseren en kenbaar te maken, en ze zo ook een kans geven in hun nieuwe leefomgeving een netwerk op te bouwen. Uit de praktijk blijkt dat het voor veel nieuwkomers moeilijk is om een nieuw netwerk op te zetten en in contact te komen met hun nieuwe leefomgeving. Het festival heeft i.s.m. NEW BEES en De Sluis in Zaandam nieuwkomers benaderd om mee te doen aan het project waarin ze een talent kunnen ontwikkelen om in een korte video zichtbaar te maken wat vaak verborgen blijft. De video tentoonstelling neemt samen met de 21 ‘Global Video’s‘ van Galery PLAY ROOM een speciale plek in tijdens de opening van het festival. Tijdens het filmfestival zullen de video’s gedurende het gehele festival weekend in De Beschuittoren van de Verkadefabriek tentoongesteld worden. Het filmfestival streeft ernaar om dit een eerste editie in een reeks te laten zijn.

De video’s zullen na het filmfestival opgenomen worden in het gemeentearchief van Zaanstad.

In de Zaanstreek strijken veel nieuwkomers neer. Er is een grote groep vrijwilligers die zich inzetten om deze groep taalonderwijs aan te bieden en wegwijs te maken.

Tijd

21 (Donderdag) 19:00 - 24 (Zondag) 22:00

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X