Wijnproeverij en Film

november, 2019

22nov21:1523:59Wijnproeverij en Film21:15 - 23:59 Event Type :Eten & Drinken,Film

Meer

Details

Wijnproeverij met edgy wijnfilm Blood into Wine

Een wijnproeverij en een wijnfilm: de perfecte combinatie. Terravin verzorgt de wijnen, speciaal uitgezocht bij de wijnfilm.

Terravin is een wijnhandel & winebar met een uniek proeflokaal in de oude Chocoladefabriek van Verkade in Zaandam. We zoeken bijzondere wijnen bij wijnboeren die we persoonlijk kennen. We kennen elk uniek verhaal over de ambachtelijke herkomst en de passie achter de veelal biologische wijnen. Van goede huiswijn tot uitstekende kwaliteitswijn: wij vertellen deze verhalen graag aan u door.

Blood into Wine is een edgy, grappige en rebelse wijn documentaire van de excentrieke rockster en wijnboer Maynard James Keenan (Tool, A Perfect Circle, Puscifer) die op zijn wijnboerderij in een spookstadje in Arizona bijzonder smakelijke wijnen produceert.

Maynard James Keenan is wereldwijd beroemd als zanger van rockbands Tool en A Perfect Circle, maar weinigen weten van zijn wijnboerderij af. Wijn maken zit in zijn bloed en deze documentaire laat ons kennis maken met een heel andere Keenan. Nog steeds excentriek en mysterieus, maar met een heel ander doel: wijn maken in een spookstadje in Arizona.

De film is edgy, is grappig, is rebels zoals Keeman alles op zijn eigen manier doet – maar het is ook slim en biedt een insight blik in een industrie die niet altijd buitenstaanders verwelkomt.

Muziekliefhebbers kennen Maynard James Keenan als de frontman van bands als Tool, A Perfect Circle en Puscifer, maar in deze documentaire geven filmmakers Christopher Pomerenke en Ryan Page een kijkje op een van de meer onverwachte hobby’s van de productieve rocker – wijnmaken. Samen met zijn zakenpartner Eric Glomski is het Keenan gelukt om een dor stuk woestijn in Arizona om te vormen tot een weelderige wijngaard die enkele bijzonder smakelijke druiven oplevert. Door onbewaakte gesprekken met Keenan en Glomski ontdekken Pomerenke en Page precies wat het paar interesseerde in het maken van wijn, en waarom ze zo’n vijandige natuurlijke omgeving kozen om te dienen als de locatie van hun wijnmakerij.

 

Tijd

(Vrijdag) 21:15 - 23:59

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X