Underground: een documentaire over de Zaanse bandcultuur

november, 2019

24nov15:4516:15Underground: een documentaire over de Zaanse bandcultuur15:45 - 16:15 Event Type :Muziek,Film,Documentaire,Expert Meeting,Zaanse Makers

Meer

Details

Underground: een documentaire over de Zaanse bandcultuur

Zaanstad is van oudsher een muzikale gemeente. Ontzettend veel muzikaal talent komt uit deze regio. Ook nu bestaan er nog veel bandjes, artiesten en muzikanten die hard aan de weg timmeren. De laatste jaren is dit wel een stuk lastiger geworden, omdat het culturele klimaat van Zaanstad enorm veranderd is. Waar voorheen meer dan 200 bands actief waren, zijn dit er momenteel zo’n 100. Tegelijkertijd zijn er veel kroegen gesloten en is livemuziek steeds lastiger te vinden. Als muzikant wordt het steeds lastiger om in Zaanstad voet aan de grond te krijgen, zeker wanneer je geen covers speelt maar eigen muziek maakt.

De documentaire Underground volgt de band van Danny Loef, een singer-songwriter die zijn muziek nu met band speelt. De jongens willen graag een EP uitbrengen, maar vinden het moeilijk om hier een goede plek voor te vinden. Ze willen graag optreden en hun muziek laten horen, maar ervaren hoe lastig het is om als Zaanse band in Zaanstad te kunnen spelen.

Underground is gemaakt door Jaap van Willigen in samenwerking met Erris van Ginkel, in opdracht van het Zaans Film Festival.

Na afloop van de documentaire presenteert de band hun nieuwe EP.

Foto door Ron Koffeman

Tijd

(Zondag) 15:45 - 16:15

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X