Streetkings – deel 3

november, 2019

23nov22:0022:45Streetkings - deel 322:00 - 22:45 Event Type :Documentaire

Meer

Details

Ontluisterende serie Streetkings in Jail van Godfather Edward van Gils die jongeren bezoekt in  jeugdgevangenissen – aflevering Colombia

Het Zaans Film Festival heeft een prachtige primeur in handen met het internationale project ‘Street Kings in Jail’, waarvan de 4 afleveringen getoond zullen worden op het filmfestival. Onderdeel van de vertoningen is een live gesprek met GODFATHER Edward van Gils. Street Kings in Jail’ is een krachtig, emotioneel en overtuigend document over doorzettingsvermogen, kansen pakken en een positieve kijk op jongeren en de maakbaarheid van je toekomst.

Edward van Gils, Zaandammer en Nederlands bekendste straatvoetballer reist heel de wereld over met straatvoetbal, zit in het global street team van Ronaldinho en zit zelfs in het voetbalspel Fifa Street dat wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld wordt en ook in het nieuwe FIFA 2020 spel. In 2017 is door hem in Zaandam bij de wijk Poelenburg Kings Dome opgezet.

Onlangs heeft Edward van Gils als ‘Godfather van het straatvoetbal’ een project gedaan waarvoor hij gevangenissen in verschillende Zuid Amerikaanse landen heeft bezocht om in gesprek te komen met gevangenen en de invloed van voetbal op hun leven in beeld te brengen. Dit heeft geresulteerd in een 4 delige serie Street Kings in Jail, in samenwerking met VICE Studios en INSIGHT TV.

Het Zaans Film Festival werkt samen met ZSAlliance. Vanuit die samenwerking heeft Tom van de Lip, artist manager bij ZSA, het ZFF in contact gebracht met Street Kings en Edward van Gils.

Let op: dit is aflevering drie van een vierdelige serie.

Tijd

(Zaterdag) 22:00 - 22:45

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X