Streetkings in Jail – aflevering Brazilië

november, 2019

23nov19:0019:45Streetkings in Jail - aflevering Brazilië19:00 - 19:45 Event Type :Documentaire

Meer

Details

Ontluisterende serie Streetkings in Jail van Godfather Edward van Gils die jongeren bezoekt in  jeugdgevangenissen – aflevering Brazilië

Het Zaans Film Festival heeft een prachtige primeur in handen met het internationale project ‘Street Kings in Jail’, waarvan de 4 afleveringen getoond zullen worden op het filmfestival. Onderdeel van de vertoningen is een live gesprek met GODFATHER Edward van Gils. Street Kings in Jail’ is een krachtig, emotioneel en overtuigend document over doorzettingsvermogen, kansen pakken en een positieve kijk op jongeren en de maakbaarheid van je toekomst.

Edward van Gils, Zaandammer en Nederlands bekendste straatvoetballer reist heel de wereld over met straatvoetbal, zit in het global street team van Ronaldinho en zit zelfs in het voetbalspel Fifa Street dat wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld wordt en ook in het nieuwe FIFA 2020 spel. In 2017 is door hem in Zaandam bij de wijk Poelenburg Kings Dome opgezet.

Onlangs heeft Edward van Gils als ‘Godfather van het straatvoetbal’ een project gedaan waarvoor hij gevangenissen in verschillende Zuid Amerikaanse landen heeft bezocht om in gesprek te komen met gevangenen en de invloed van voetbal op hun leven in beeld te brengen. Dit heeft geresulteerd in een 4 delige serie Street Kings in Jail, in samenwerking met VICE Studios en INSIGHT TV.

Na afloop is er een Q&A met Edward van Gils in de foyer van Fluxus.

Het Zaans Film Festival werkt samen met ZSAlliance. Vanuit die samenwerking heeft Tom van de Lip, artist manager bij ZSA, het ZFF in contact gebracht met Street Kings en Edward van Gils.

Let op: dit is aflevering één van een vierdelige serie.

De vierdelige serie volgt de godfather van straatvoetbal, Edward van Gils, die in elke aflevering zijn krachten bundelt met een andere internationale voetbalster: Ruud Gullit (Nederland), Gilberto Silva (Brazilië), Juan Pablo Angel (Colombia) en Kevin Kuranyi (Duitsland).

Samen bezoeken ze een gevangenis in hun thuisland en ontmoeten ze getalenteerde gevangenen die vertellen hoe voetbal hen binnen de gevangenis heeft geholpen hun leven te beteren. Uiteraard wordt er ook gevoetbald: In iedere aflevering wordt er een wedstrijd gespeeld tussen Edward, de voetbalster en de gevangenen. Tijdens de training bespreken de gedetineerden hun achtergrond en de reden waarom ze vastzitten, maar ook hun plannen als ze eenmaal vrij zijn.

Frank le Mair, Executive Producer bij Insight TV, vertelt “We zijn erg trots dat we Street Kings in Jail kunnen lanceren en hiermee laten zien wat de transformerende kracht van voetbal in gevangenissen over heel de wereld is. We zijn geïnspireerd door de talloze kinderen die je dagelijks ziet voetballen; of dit nou op het schoolplein, park of op straat is. We hopen kijkers het belang van de sport te laten zien en hoe het de levens van de meest misdeelde mensen kan veranderen door positiviteit te creëren en mensen te verenigen, ongeacht hun situatie.”

Tijd

(Zaterdag) 19:00 - 19:45

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X