Rockabul

november, 2019

23nov22:4523:59Rockabul22:45 - 23:59 Event Type :Film

Meer

Details

Rockabul – Wereldpremiere

District Unknown is de eerste heavy metal band in Afghanistan. Regisseur Travis Beard coacht de band maar er schuilt gevaar in hun toenemende populariteit.

De film laat een kant zien van Afghanistan en Kabul die niet vaak zichtbaar wordt. Regisseur Travis Beard volgt de band en coacht ze in hun muzikale ontwikkeling. De band worstelt met hun eigen identiteit, hun muzikaliteit en hun groei.

Hun muzikale vooruitgang is zeker niet de enige uitdaging: rockmuziek wordt door religieuze fanatici in Afghanistan gezien als een duivelse uitvinding en de bandleden zijn vogelvrij. De documentaire speelt zich dan ook vooral af in de ondergrondse muziekscene van Kabul – in bedompte oefenruimtes en huiskamers, maar ook op het bijzondere Sound Central-muziekfestival.

De faam van District Unknown reikt gaandeweg tot ver over de landsgrenzen, maar met de populariteit groeit ook het gevaar voor de bandleden, die net als elke inwoner van Kabul, bijna dagelijks te maken hebben met aanslagen en vuurgevechten. Is de liefde voor hun land, band en familie sterker dan de aantrekkingskracht van een normaal leven buiten Afghanistan?

Tijd

(Zaterdag) 22:45 - 23:59

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X