Q&A met animatie kunstenaars Joris van Artwork en Jorn van FAFF

november, 2019

22nov19:4520:30Q&A met animatie kunstenaars Joris van Artwork en Jorn van FAFF19:45 - 20:30

Meer

Details

Q&A met Zaanse Animatie Makers Jorn van FAFF  en Joris van Artwork over de wondere wereld van de animaties.

Anne Meijer studeerde Media & Cultuur: filmtheorie aan de Universiteit van Amsterdam en sinds haar afstuderen bezig met het productioneel ondersteunen van verschillende projecten in de creatieve industrie. Zo liep ze stage bij productiebedrijf Submarine en bij animatiefilm festival KLIK! Amsterdam. Daarna was ze werkzaam als freelance projectmanager voor verschillende lokale initiatieven, zoals creatieve broedplaats De Honig, We Make The City: Zaanstad, kunstenaarscollectief WerkTuig en is ze sinds vorig jaar betrokken bij het FAFF als productiecoördinator. Sinds kort is zij ook de manager van Zaanse band de Kift.

Jorn Leeuwerink studeerde 2D animatie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij 6 korte films schreef en regisseerde. Zijn afstudeerfilm Flower Found! werd geselecteerd door vele internationale filmfestivals (o.a. in Annecy, Zagreb, Stuttgart, Hiroshima, Ottawa) en werd bekroond met meerdere prijzen (o.a. op KLIK, Anima Brussels, Anibar, TIAF, New Chitose). Daarnaast werd Flower Found! geselecteerd voor de Animation Show of Shows en vertoond in bioscopen door heel Noord-Amerika. Op dit moment is hij bezig aan Varken, een nieuwe korte film in samenwerking met Studio Pupil. Varken ontving ontwikkelingssteun van het Nederlands Filmfonds en het Stimuleringsfonds en werd geselecteerd voor The Open Workshop residency in Denemarken. Naast zijn werk als animatieregisseur is hij ook de oprichter van het FluXus Animatiefilm Festival in Zaandam.

Joris Koster werkt als artdirector, animator en illustrator onder meer voor universiteiten, gemeenten en bedrijven. ,,Mijn werk is heel divers, van handgetekend tot 3D. Voor websites van ziekenhuizen maak ik bijvoorbeeld geregeld animaties waarin dingen worden uitgelegd.’’ Ook geeft hij bij Fluxus animatieworkshops voor kinderen.

Joris is ‘redelijk autodidact’. ,,Ik was voor mezelf bezig met computer gegenereerde beelden. Beelden waaraan geen mens te pas komt. De computer maakt beelden aan de hand van designregels die ik hem geef. Ik wilde daar beter in worden en bedacht als training een project waarin ik natuur ging maken. Computer zijn heel slecht in het maken van natuur.’’

Tijd

(Vrijdag) 19:45 - 20:30

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X