Lone soldier

november, 2019

22nov(nov 22)19:0024(nov 24)17:00Lone soldier19:00 - 17:00 (24) Event Type :Documentaire,Zaanse Makers

Meer

Details

Verhaal van een Joods Nederlands meisje dat besluit om na haar middelbare school het veilige Den Haag te verruilen voor het leger van Israël

De documentaire Lone Soldier vertelt het verhaal over de negentienjarige Rebecca: een Joods Nederlands meisje dat besluit om na haar middelbare school het veilige Den Haag te verruilen voor het leger van Israel (Israel Defense Forces). Rebecca vertrekt naar een plek waar ze niemand kent om te strijden voor een land waar ze zelf amper is geweest. Wat beweegt haar om in een vreemd land in de frontilinie te staan om te strijden voor een beter Israel voor deze en de volgende generatie?

Per jaar vertrekken er duizenden mensen van over de hele wereld naar Israël om onderdeel uit te maken van het Israëlische leger. Deze mensen worden ‘Lone Soldiers’ genoemd. Op dit moment is er weinig over de groep Lone Soldiers bekent, omdat het Israëlische leger maar weinig informatie naar buiten brengt. Deze documentaire vertelt dan ook niet alleen het verhaal van Rebecca, maar ook dat van duizenden andere mensen die per jaar hetzelfde besluit nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=ya1x1yBChTE.

Tijd

22 (Vrijdag) 19:00 - 24 (Zondag) 17:00

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X