Kings of Pastry + Vedi Patisserie

november, 2019

22nov19:0021:00Kings of Pastry + Vedi Patisserie19:00 - 21:00 Event Type :Eten & Drinken,Film

Meer

Details

Kings of Pastry en Vedi Patisserie

Wie houdt er niet van gebak? De ambitie van de meest getalenteerde patissiers van Frankrijk reikt verder dan het maken van smaakvolle zoetigheid: ze strijden om de jaarlijkse ‘Collar’. De kandidaten maken met operatiehandschoenen en gasbranders culinaire kunstwerken. Hoe verloopt de strijd?

In Kings of Pastry vertrekken zestien Franse patissiers van de bovenste plank voor drie dagen naar Lyon om hun buitengewone vakbekwaamheid te tonen aan een gerespecteerde jury. Deze jury bepaalt wie de felbegeerde blauwe, witte en rode kraag wint.Ze steken de handen uit de mouwen en werken hard om de beste patissier van Frankrijk te worden, een prijs voor the leven. Volgens de geselecteerde deelnemers is de competitie zwaarder dan bij de Olympische Spelen. De uiteindelijke erkenning is voor elke chef-kok zowel een droom als een obsessie.

Strijd en spanning van de koks wordt op de voet gevolgd en levert een krankzinnig en verrukkelijk beeld van een prachtig ambacht.

In deze film zien we onder andere de chefkok Jacquy Pfeiffer, de oprichter van de Chicago’s French Pastry School. Behalve hem zien we ook de chefkok Philippe Rigollot van Maison Pic, het enige Franse driesterrenrestaurant dat wordt gerund door een vrouw.

Aansluitend op de film een korte lezing en proeverij van VEDI’s Patisserie die het ambacht alle eer aan doet in haar nieuwe en tongstrelende winkel aan de Botenmakersstraat 40 in Zaandam.

Tijd

(Vrijdag) 19:00 - 21:00

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X