Global Video’s

november, 2019

21nov(nov 21)19:0024(nov 24)22:00Global Video's19:00 - 22:00 (24) Event Type :Documentaire,video

Meer

Details

Global Video’s, een selectie van 20 korte internationale kunst video’s geïnspireerd op De Rechten van de Mens.

Global Video’s is een van de bijzondere projecten binnen het Zaans Film Festival van internationale kunstenaars vanover de gehele wereld die hun visie geven op mensenrechten in een 2,5 minuut durende video.

Het project is opgezet door Stichting White Cube / Galery Playroom en ontwikkelt zich gestaag verder met voortdurend nieuw werk dat internationaal tentoongesteld wordt. Tijdens het Zaans Film Festival zal een selectie van 20 internationale video kunstenaars gepresenteerd worden in een opstelling van beeldschermen. Deze video opstelling is te zien tijdens de opening van het filmfestival en op de andere festivaldagen in de Beschuittoren van de Verkadefabriek.  De beschuittoren is gratis toegankelijk.

Op 10 december 1948 heeft de VN-Raad de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen. Elk jaar wordt deze dag gemarkeerd als de Internationale Dag van de Mensenrechten. Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum heeft stichting White Cube een kunstproject opgezet, waarmee kunstenaars en publiek uit alle hoeken van de wereld deze verjaardag kunnen vieren. Locaties in Nepal, Italië, Pakistan, Duitsland, Hong Kong en Nederland zullen deze video’s gratis aan hun publiek laten zien.

Initiatiefnemer van dit project, Jeroen van Paassen, legt uit: “Om mensenrechten te vieren is het essentieel dat er geen belemmeringen zijn. Toegangsprijzen kunnen voor sommige doelgroepen een belemmering vormen. We bieden deze video’s gratis aan onze partners aan, zodat ze deze gratis aan hun publiek kunnen laten zien. Mensenrechten zijn universeel, daarom moet het evenement inclusief zijn.”

Tijd

21 (Donderdag) 19:00 - 24 (Zondag) 22:00

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X