De Belofte van Pisa

november, 2019

23nov20:0022:00De Belofte van Pisa20:00 - 22:00 Event Type :Film

Meer

Details

Samir kan fantastisch trompet spelen. Hij wordt toegelaten op het elitaire Muzieklyceum in beloofd zijn broer om school af te maken.

Samir kan fantastisch trompet spelen. Hij wordt toegelaten op het elitaire Muzieklyceum in Amsterdam-Zuid en beloofd zijn broer om school af te maken en niet in de criminaliteit te belanden.

Samir is een talent met de trompet. Zijn achtergrond helpt hem echter niet. Hij wordt toegelaten op elitair Muzieklyceum Zuid, waar hij met zijn Marokkaanse achtergrond tegen de nodige obstakels aan loopt.

De broer van Samir, Mo, laat hem beloven dat hij zijn school af maakt en een diploma haalt. Zijn broer is al van het rechte pad afgedwaald en wilt Samir daarvoor beschermen. Als hij zijn diploma haalt, dan is hij de eerste in zijn familie die dat lukt.

Samir wil zich graag aan deze belofte houden, maar dat is niet zo gemakkelijk wanneer je moet vechten tegen vooroordelen. Bovendien wordt zijn broer opgepakt, wordt hij uit huis gezet en vragen zijn ouders zich af of het wel goed is als Samir omgaat met niet-gelovigen. Op het rechte pad blijven is dan nog niet zo gemakkelijk.

De film is gebaseerd op de autobiografische roman van Mano Bouzamour.

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 22:00

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X