Danny Loef en Band

november, 2019

24nov16:1517:15Danny Loef en Band16:15 - 17:15 Event Type :Muziek,Documentaire,Expert Meeting

Meer

Details

EP release van Danny Loef en zijn Band

Danny Loef, een Zaanse singer-songwriter die een aantal jaar geleden begonnen is om zijn muziek met een volledige band neer te zetten. Na een tijd in de studio te spenderen met het arrangeren en het schrijven rond de nummers die Danny op papier had staan is het tijd om de nummers te releasen met een EP. De band bestaat uit Paul Hobbelink op bas, Koen Schram op toetsen & synths en de eeuwig muzikale Siego Rosier op drums.

Verwacht een sound in de categorie Ben Howard en wellicht Mumford & Sons, volgens Danny zit er een goed verstopt vleugje Pink Floyd bij, en wij laten hem in die waan.

Voorafgaand aan de EP release van Danny Loef wordt de documentaire Underground vertoond. De documentaire Underground volgt de band van Danny Loef, een singer-songwriter die zijn muziek nu met band speelt. De jongens willen graag een EP uitbrengen, maar vinden het moeilijk om hier een goede plek voor te vinden. Ze willen graag optreden en hun muziek laten horen, maar ervaren hoe lastig het is om als Zaanse band in Zaanstad te kunnen spelen. Underground is gemaakt door Jaap van Willigen in samenwerking met Erris van Ginkel, in opdracht van het Zaans Film Festival.

Zaanstad is van oudsher een muzikale gemeente. Ontzettend veel muzikaal talent komt uit deze regio. Ook nu bestaan er nog veel bandjes, artiesten en muzikanten die hard aan de weg timmeren. De laatste jaren is dit wel een stuk lastiger geworden, omdat het culturele klimaat van Zaanstad enorm veranderd is. Waar voorheen meer dan 200 bands actief waren, zijn dit er momenteel zo’n 100. Tegelijkertijd zijn er veel kroegen gesloten en is livemuziek steeds lastiger te vinden. Als muzikant wordt het steeds lastiger om in Zaanstad voet aan de grond te krijgen, zeker wanneer je geen covers speelt maar eigen muziek maakt.

 

Foto door Lars Bezemer

Tijd

(Zondag) 16:15 - 17:15

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X