Bojayá, Caught in the Crossfire

november, 2019

23nov20:3021:45Bojayá, Caught in the Crossfire20:30 - 21:45 Event Type :Documentaire,Zaanse Makers

Meer

Details

Bojayá, Caught in the Crossfire een adembenemende docu dat het verhaal vertelt van overlevende Leyner van het Bojayá bloedbad in Colombia

Op 2 mei 2002 vindt er een bloedbad plaats in Bojaya, Colombia. Door de overheid gesteunde militairen treden het gebied binnen en er ontstaat een conflict met de FARC-guerilla strijders.

Caught in the Crossfire vertelt het verhaal van Leyner Palacios Asprilla, overlevende van het Bojayá bloedbad in Colombia. Asprilla heeft 32 familieleden verloren in dit bloedbad. Door overheid gesteunde militairen treden het gebied binnen en zo ontstaat er een conflict met FARC guerilla strijders, welke dit gebied willen behouden vanuit strategisch oogpunt. De inwoners van Bojayá zaten middenin dit gevecht. De militairen gebruikten de inwoners als levende schilden. De bewoners zochten hun heil in de plaatselijke kerk om daar te schuilen. Deze werd gebombardeerd door de FARC.

Nu de FARC weer demobiliseert in dit gebied, komt er weer ruimte vrij voor andere gewapende groepen. Deze groepen brengen drugshandel met zich mee. Leyner Palacios Asprilla (genomineerd voor de Nobel Prijs) probeert om de vrede te bewaren voor zijn volk.

Tijd

(Zaterdag) 20:30 - 21:45

Plaats

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b Het Plein, 1506 EK Zaandam

X