Aus dem Nichts

november, 2019

23nov19:3021:30Aus dem Nichts19:30 - 21:30 Event Type :Film

Meer

Details

Aus Dem Nichts is een aangrijpende film over neo-nazi’s, vooroordelen, recht en wraak.

Actueel en politiek drama over een Duits-Turks gezin, dat bestaat uit de blonde, blauwogige Katja, de Turkse ex-crimineel Nuri Sekerçi en hun zoon Rocco.

Politiek drama van de Duits-Turkse regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand). Wanneer vader en zoon ‘uit het niets’ slachtoffer worden van een bomaanslag, wijst de politie automatisch op Nuri’s drugsverleden. De politie heeft al snel twee verdachten gearresteerd. Het stel heeft een neo-nazi achtergrond. De uitspraak van de rechter is onverwacht en Katja neemt het heft in eigen handen in deze aangrijpende film over verdriet.

Katja wordt gespeeld door Diane Kruger (INGLOURIOUS BASTERDS). De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

Aus dem Nichts is een verhaal dat is geïnspireerd op de NSU-moorden in Duitsland en de daarop volgende rechtszaak in 2013. Deze reeks extreemrechtse moorden hebben lange tijd Duitsland in hun greep gehouden. Aus dem Nichts gaat over familie, vooroordelen en wraak.

Aus Dem Nichts is onderdeel van een totaal programma met een Turks buffet van Nur Culinair en een optreden van het Mehmet Polat Trio. Tickets voor het buffet zijn apart te boeken. Bij reservering van film en buffet een gratis consumptie.

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 21:30

Plaats

Filmtheater De fabriek

Jan Sybrandsteeg 12, 1502BA Zaandam

X