A Tale of Three Sisters

november, 2019

23nov19:3021:30A Tale of Three Sisters19:30 - 21:30 Event Type :Film

Meer

Details

Turks drama over 3 zussen uit een arm bergdorp in Anatolië die in de stad zijn opgenomen in rijke gezinnen om zo hun leven te verbeteren.

Anatolië, de jaren tachtig: weduwnaar Şevket heeft zijn drie dochters ondergebracht bij rijke gezinnen. De zusjes Reyhan, Nurhan en Havva keren terug naar het afgelegen bergdorp in Anatolië waar ze met hun vader opgroeiden. Alle drie werden ze in de stad opgenomen in een rijk gezin als pleegdochter en hulp in de huishouding. De oudste dochter Reyhan moest het gezin verlaten nadat ze zwanger was geworden. Weer thuis werd ze door haar vader, Şevket uitgehuwelijkt aan de niet al te snuggere herder Veysel. Ook de twee jongere zussen worden weer naar huis gestuurd; de rebelse Nurhan omdat ze ruzie maakte met de moeder van haar ‘pleeggezin’, en de jongste van de drie, Havva, na een sterfgeval. Şevket is te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar mogelijkheden om zijn dochters weer onder te brengen. Maar ook de zussen kunnen niet wachten om het dorp weer te verlaten.Dat kan Şevket zich niet veroorloven. Wat nu?

In zijn derde film combineert de Turkse regisseur Emin Alper elementen uit de Turkse folklore met prachtige camerawerk vol schilderachtige clair-obscur. Ondertussen laat hij ook zien hoe er op het Turkse platteland met vrouwen werd omgegaan.

A Tale of three sisters maakt deel uit van een Turkse avond met een Turks buffet van Nur Culinair en een optreden van het Mehmet Polat Trio. Het buffet kan extra geboekt worden. Bij reservering van filkm en buffet ontvangt u een gratis consumptie.

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 21:30

Plaats

Filmtheater De fabriek

Jan Sybrandsteeg 12, 1502BA Zaandam

X